top of page
Search
  • Writer's pictureCentrul ApiEstetic

Mierea, calmant natural pentru tenul sensibil

Din natură, direct pe tenul clientelor, mierea sprijină reechilibrarea unui ten sensibil afectat de factorii externi.

Schimbările de temperatură, umiditatea aerului, poluarea, dar și trăirile interioare sunt doar câteva dintre motivele pentru care un ten sensibil se poate afla într-o agresiune continuă. Iar o îngrijire deficitară, poate conduce la probleme grave, cum ar fi rozaceea, apariția sau agravarea aceneii și deshidratare profundă. De aceea, îngrijirea unui ten sensibil poate deveni dificilă dacă nu este trată corespunzător.


Dacă experimentezi unul dintre următoarele senzații: usturime, roșeață, piele aspră, riduri premature, atunci mai mult ca sigur tenul tău (dintr-un motiv sau altul) suferă de o sensibilitate cutanată.

Primul pas este reevaluarea rutinei de acasă de îngrijire. Se elimină produsele care au ingredinete ce pot irita pielea sau duc la o vaso-dilatație. Apoi, este esențial să se determine nevoile actuale ale tenului, în concordanță cu mediul exterior. De multe ori, un ten sensibil va avea nevoie de o îngrijire diferită în funcție de anotimp.


Tratamentele cosmetice sunt recomandate a fi făcute cu regularitate. O curățare blândă, o infunzie de vitamine și hidratare profundă, vor restabili bariera proprie de apărare a pielii. Un element esențial în protecția tenului sensibil.

Mierea, prin natura sa emolientă, vine în sprijinul tenului sensibil. Folosită în stare brută, în tratamentul cosmetic, mierea ajută la atât la o detoxifiere blândă, cât și la o rehidratare epidermală. Mierea are proprietăți calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante și de regenerare.

bottom of page